Jag föddes 1957 i Stockholm och växte upp i en splittrad familj. Tidigt fanns intresset för skapande och bilder. Men en slags rädsla gjorde att jag tidigt slängde alla teckningar och bestämde mig för att inte syssla med konst av något slag. Jag utbildade mig till informatör på universitetet i Örebro och kom att flytta till Göteborg för att arbeta som kommunikatör inom Göteborgs Stad.

Jag älskade mitt arbete där jag hade god användning av mina kreativa förmågor. Men två allvarliga olyckor gjorde att jag skulle omvärdera mitt yrkesval. Jag närmade mig bildvärlden. Jag tänkte att jag skulle göra enkla teckningar. Det skulle vara nog, det skulle vara helt OK.

Vid denna tid träffade jag min far första gången, konstnären Björn Lövin. Han var inte uppmuntrande alls, kallade mina alster för återvändsgränder. Men så tordes jag visa en liten röd målning som jag döpt till Revir. Han satte upp den på väggen och sa – så ska du måla!

Nu många år senare ser jag att det inte blev så många teckningar. Ett fritt måleri utan föreställande moment har alltid fascinerat mig och den utmaningen är stor.

Arbetet med konst i naturen och platsspecifika verk har också blivit viktigt, liksom resorna med en mix av arbete och äventyr. Främst har Kina och Östafrika lockat till längre vistelser.

I samband med min fars bortgång lärde jag känna Helena Marika Ekenger som jobbat med honom långt innan vi träffades. Idag arbetar vi ibland tillsammans under namnet Ekenger & Segerfelt.

Tänk att mina planer kom att ändras så. Tänk att jag vågade.

Idag bor och arbetar jag i Ramsberg i Lindesbergs kommun.

Curriculum Vitae

http://segerfelt.com/wp-content/uploads/2022/05/CV_Agneta_Segerfelt_jan_2022.pdf

Artist Residency

Mer information kommer

Omkring arbetet

Mer information kommer